Belföld

MSZP: a Fidesz sürgős béremelést ígért

A szocialisták szerint ismét átverte a Fidesz a pedagógusokat.

A szocialisták szerint már biztos, hogy a Fidesz újabb választási ígéretét szegte meg, hiszen tavasszal még sürgős és radikális béremeléssel ámította a pedagógusokat, ami elmarad.

Az ellenzéki párt arra reagált, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára a Magyar Hírlapnak azt mondta, legkorábban a 2011/12-es tanévben lesz mód a pedagógusok fizetésének emelésére.

Az MSZP felháborítónak tartja, hogy miközben az Orbán-kormány forráshiányra hivatkozva sorra szegi meg választási ígéreteit, 25-30 éve a pályán lévő pedagógusokat sújtó intézkedéseket hoz, de a saját emberei kényelmére szórja a pénzt.

A szocialisták példaként hozzák, hogy a szaktárca államtitkára korábban azt mondta, ha lesz is emelés, az csak jelképes lehet, de Hoffman Rózsának vadonatúj, hófehér Audit bérelnek, amit az államtitkár első intézkedései egyikeként intézett magának.

Az MSZP követeli a Fidesz-KDNP kormánytól, hogy hagyjon fel végre a közpénzek elherdálásával, valamint az állampolgárok átverésével és közölje a 2011-es év költségvetésének sarokszámait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik