Belföld

Az LMP feljelentést tett az ál-LMP-s ajánlószelvény-gyűjtők miatt

Feljelentést tett a rendőrségen a választás rendjének megsértése miatt Szabó Barbara, a Lehet Más a Politika XVI. kerületi polgármester-jelöltje vasárnap.

A helyi lakosok beszámolója szerint a kerületben többen LMP-s aktivistának kiadva magukat gyűjtik az önkormányzati választások ajánlószelvényeit – közölte a párt vasárnap az MTI-vel.

Környei Ákost, a párt XVI.-XVII. kerületi területi szervezetének választmányi tagját idézve a közleményben azt írták: az ajánlószelvények gyűjtése során több helyen arról számoltak be a választópolgárok, hogy a kerületi LMP-s aktivistákat megelőzve már jártak náluk olyan személyek, akik az ökopárt jelöltjei számára gyűjtötték az ajánlószelvényeket.

Többen jóhiszeműen oda is adták nekik az ajánlószelvényeket, amelyeket a párt kerületi szervezete azóta sem kapott meg. Azokban az esetekben viszont, amikor a választópolgárok felkérték az álaktivistákat, hogy igazolják magukat, akkor azok szó nélkül sarkon fordultak. Az elkövetőkről pontos személyleírással rendelkeznek – áll a közleményben.

A párt közleménye szerint az utóbbi napokban “hamis vádak alapján sorozatos támadások érték a Lehet Más a Politikát, az álaktivisták esete is beleillik ebbe a lejárató kampányba” és mindez azt jelzi, hogy – mint fogalmaztak – politikai ellenfeleik mennyire tartanak az LMP-től az önkormányzati választásokon.

A párt szerint a kampánynak mégsem erről kellene szólnia, hanem az állampolgárok tájékoztatásáról, ezért felszólítják a pártokat, hogy budapesti programjuk bemutatásán alapuló tisztességes kampányt folytassanak, azért, hogy az emberek megalapozott döntést tudjanak hozni az október 3-án.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik