Belföld

Két Farkas egy körzetben

Két azonos család- és utónevű képviselőjelölt kíván indulni az önkormányzati választásokon Székesfehérvár 7. választókerületében.

Egyikük – a jelenlegi képviselő – szerdán leadta az ajánlószelvényeit, így a választási eljárásról szóló törvény szerint ő használhatja az eredeti nevet – közölte az MTI érdeklődésére a helyi választási iroda helyettes vezetője.
A városrész lakóit az önkormányzatban 1990 óta képviselő Farkas László a Szövetségben városunkért képviselőjelöltjeként, névrokona pedig az MSZP színeiben indul a palotavárosi választókerületben – mondta Laczi Zoltán.

A választási eljárásról szóló törvény szerint ha egy választókerületben két vagy több azonos család- és utónevű jelölt kíván indulni a választásokon, a később bejelentett jelölt köteles betűjelzés vagy második utónév feltüntetésével megkülönböztetni magát névrokonától.

Miután a kerület jelenlegi képviselője szerdán leadta az ajánlószelvényeit – a körzetben kötelező 61 helyett 480-at -, ő használhatja a Farkas László nevet, MSZP-s ellenfelének pedig vagy betűjelzéssel vagy második keresztnévvel kell megkülönböztetnie magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik