Belföld

A Jobbik nyerhet az MSZP döntésén Tiszavasváriban

Sokáig úgy tűnt, hogy a Fidesz és az MSZP ugyanazt a jelöltet támogatja, de a szocialisták végül visszatáncoltak.

A Fidesz nem indít önálló jelöltet, hanem a jelenleg is regnáló polgármestert, a függetlenként induló Rozgonyi Attilát támogatja Tiszavasváriban. Sokáig úgy tűnt, az MSZP is Rozgonyi mögé áll, ám a párt helyi testülete megvétózta Tündik András, a helyi elnök tervét, és önálló jelöltet indít, Koltai Tamás személyében. A polgármester nem tett ígéretet arra, hogy a város két alpolgármesteri helye közül az egyiket a szocialisták kapják meg, így Tündik hiába érvelt mellette – írja az [origo].

A lépés a Jobbik jelöltjének kedvezhet, hiszen az áprilisi parlamenti választáson a tíz tiszavasvári szavazókörből hetet megnyertek, összesen 2194 szavazatot szereztek a Fidesz 1410, és az MSZP 1108 voksával szemben. Egyéniben ugyan a Fidesz jelöltje nyert, de a Jobbik nagyon erős helyi támogatottságát jelzi a tavalyi EP-választás eredménye is, amikor a radikális párt a szavazatok 42 százalékát szerezte meg, míg a Fidesz-KDNP 26, az MSZP 14 százalékot kapott az Olaszliszkán agyonvert tanár, Szögi Lajos városában.

Fülöp Erik, a Jobbik polgármesterjelöltje a hírportálnak elmondta, nagyon meglepődött az MSZP döntésén, de elismerte, pártja számára ez jobb variáció, mert a Fidesz és az MSZP között így megoszlanak a szavazatok. Fülöp egyébként annak ellenére lett a Jobbik polgármesterjelöltje, hogy az országgyűlési választáson még Császár Józsefet (képünkön Vona Gáborral) indította a párt Tiszavasváriban. Császár azt mondta, erről már a parlamenti választás előtt megállapodtak.

AJÁNLOTT LINK:

Megörült az MSZP döntésének a Jobbik reménysége ([origo])

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik