Belföld

MSZP: a mostani kormány pazarlóbb

Az MSZP szerint "urambátyám" típusú feladatkiosztás, államigazgatási mutyik és pazarlás jellemzi a Fidesz-kormányt.

“Továbbra is egyértelműnek tűnik, hogy az ‘urambátyám’ típusú feladatkiosztás után az államigazgatásban tovább folytatja a mutyizást a Fidesz és több mint 20 százalékkal pazarlóbb, mint elődje. Mindeközben azt állítják, hogy ők költséghatékonyabbak, mint a korábbi kormány” – áll az MSZP által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján visszautasította a Vasárnapi Hírekben megjelenteket, miszerint a jelenlegi kormány többet költ magára, mint az előző. A kormánypárti politikus szerint három hónap alatt 120 milliárd forinttal költött kevesebbet a Fidesz-kormány, mint a szocialisták ugyanennyi idő alatt.

Az MSZP keddi közleményében azt írta: “természetesen erről nincs semmilyen tényszerű adat”.

“Külön vicces, hogy ezt az az ember mondja, akinek egyetlen kijelentése miatt az ország közel 150 milliárdot bukott, és ellehetetlenítette vele 1,5 millió devizahiteles honfitársunkat. Kósa jobban tenné, ha inkább szégyellné magát és vállalná, hogy igenis 25 millióval többet költ a Fidesz-KDNP kormány, mint a Bajnai-kormány” – tette hozzá.

Az MSZP közölte: elvárja az Orbán-kormánytól, hogy felelősen vezesse az országot, tartsa be választási ígéreteit és valóban költséghatékony kormányzást valósítson meg, “szemben az elmúlt hónapok pazarlásaival és felelőtlen, gátlástalan kijelentéseivel, kormányzásával”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik