Belföld

Kósa cáfolja, hogy a Fideszre szabták a jogot

Szerinte a választási törvénnyel magukon is vágtak, a jelöltállítás a Fideszben is okoz feszültséget.

Egy egyéni választókerületben 70-100 kopogtatót kell összegyűjteni. Aki nem képes erre két hét alatt, annak nem érdemes közélettel foglalkoznia, mert sokkal több embert kell megszólítania – közölte a Fidesz ügyvezető alelnöke a köztévé reggeli műsorában.

Kósa Lajos arra reagált, hogy az új szabályok – sokak szerint – ellehetetlenítik a kisebb pártokat. A kormánypárti politikus visszautasította a vádat, amely szerint a választókerületek határait úgy jelölik ki, hogy az a Fidesznek kedvezzen. Mindenhol a jegyző határozza meg a választókerületek határait – tette hozzá.

“Amikor módosítottuk a választójogi törvényt magunkon is vágtunk, hiszen kevesebb embert jelölhetünk. Ez természetszerűen feszültséget okoz” – felelte a debreceni polgármester arra a kérdésre, hogy mindenhol a legmegfelelőbb jelöltet választották-e ki.

A Fidesz ügyvezető alelnöke tegnap közölte, hogy az ajánlószelvények legalább 20 százalékát, azaz közel kétmillió darabot akarnak összegyűjteni a következő két hétben. A párt kampánya rövid lesz, helyi, megyei és országos szinten is zajlik majd, amelyben részt vesznek kormányzati politikusok és Orbán Viktor is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik