Belföld

Alvállalkozókkal oldaná meg a BKV a buszhiányt

A vállalat cáfolja, hogy válságstáb alakult volna.

Alvállalkozókat is bevonhat a BKV, ha saját járműparkjából nem tud kellő számú pótlóbuszt kiállítani a Margit híd felújítási munkálatai miatt – egészítette ki korábbi tájékoztatását a közlekedési vállalat. Mint írják, valóban lesz ősszel egy olyan időszak, amikor a 4-6-os villamosok nem járnak a hídon. Hozzáteszik: a szükséges buszmennyiség tervezésén már dolgoznak.

Cáfolja a BKV, hogy válságstáb alakult volna a buszhiány miatt. A vállalat arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy a cég számára erőn felüli feladat az autóbuszok biztosítása, de minden lehetséges és szükséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy a kellő számú és megfelelő állapotú autóbuszt kiállítsa. Hozzáteszik: 17 éves átlagéletkorú buszparknál nem kizárható, hogy előfordulnak fennakadások, de elsődlegesnek tartják az utasok biztonságát és csak megbízható buszokat engednek a forgalomba.

A Blikk hétfőn számolt be arról, hogy válságstáb alakult a BKV-nál, mert félő, hogy ősztől nem tudnak annyi buszt állítani a forgalomba, amennyi szükséges. A buszok egyre rosszabb állapotban vannak, a cég eljutott egy olyan határig, hogy veszélybe került feladatainak ellátása. A lap szerint most csak azért nem látszik ebből semmi, mert a nyári iskolaszünetben ritkábban járnak a buszok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik