Belföld

Szolnokon, Jászkiséren és Kisvárdán pusztított a vihar

Több száz riasztás érkezett a tűzoltókhoz.

A bejelentők fakidőlések, elektromos vezetékek leszakadása és megbontott háztetők miatt kértek segítséget. A tűzoltók a településen folyamatosan végzik a károk elhárítását . Kisebb viharkárok keletkeztek a Heves megyei Viszneken, oda a jászárokszállási tűzoltókat riasztották.

Az Új Néplap című megyei napilap internetes portálja, a szoljon.hu arról számolt be, hogy a vihar Szolnokon a Széchenyi városrészben tombolt leginkább. A lakótelepi házakban ablakok törtek be, parkoló gépkocsik rongálódtak meg az égből hulló galambtojásnyi jégdaraboktól, a szél által tövestől kicsavart fától.

Csak Kisvárdán és környékén több mint száz esetben vonultak fakidőlésekhez, vízszivattyúzásokhoz, házakra borult fák eltávolításához a vasárnapi esti vihar nyomán a tűzoltók – közölte a városi tűzoltóság ügyelete. A szabolcsi városban tetőket rongált, fákat borított, villanyvezetékeket tépett le a szél, és villám csapott az egyik trafóházba is. Kisvárda egy részén nincs áram, a helyi tűzoltók a záhonyi egységekkel közösen folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán.

A megye összes tűzoltóegysége munkában van: mátészalkai tűzoltók például Ófehértó közelében távolítják el az utakra dőlt fákat, a 41-es főúton pedig szintén kidőlt fák akadályozzák a haladást. Nyírbátorban a szél tetőket bontott meg, egy házra fát döntött; a tűzoltók a városból folyamatosan kapják a bejelentéseket. A segélyhívó számokra a megyeszékhelyen is nagy számban érkeznek a riasztások, Nyíregyházán egyfolytában dolgoznak a tűzoltók.

A szakolyi tűzoltók fakivágáshoz, illetve egy szabadtéri rendezvényre vonultak, utóbbinál a vihar elöl menekítették biztonságos helyre a látogatókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik