Belföld

Újabb elszámoltatási ügyek

Gyanús beszerzések a honvédségnél is.

A Magyar Nemzet információi szerint újabb ügyek kerültek az elszámoltatási kormánybiztos elé: az MSZP Köztársaság téri volt székházának eladása, a Mahart, a MÁV Cargo szerződései, illetve a Dataplex-ügy.

Vizsgálódtak a Magyar Honvédség Radó György Honvéd Egészségügyi Központjánál a Gyurcsány-kormány idején kötött gyanús beszerzések miatt. Tízmilliókért vettek például ajándéktárgyakat különböző magáncégektől, amelyek között volt olyan társaság is, amely családi tűzijátékok értékesítésével foglalkozik. Előfordultak az intézménynél olyan vásárlások is, amelyek egyenesen a harckészültséget veszélyeztethették, ezért nyomozás is indult az ügyben.

A lap kormányzati forrásokra hivatkozva azt írja: a legutóbbi kormányülésen Papcsák Ferenc beszámolt eddigi munkájáról. Kiderült, hogy az elmúlt nyolc év néhány korrupciógyanús ügyének vizsgálata jövő év elejéig elhúzódhat, de más aktákat várhatóan novemberig lezár a kormánybiztos vezette ötfős testület, így 2011 első negyedévében megkezdődhet a jogi háttér átalakítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik