Belföld

A kormány szándéka, hogy legyen magyar pavilon és magyar nap is

A kormányszóvivő szerint az előnytelen szerződés felveti azt a gyanút, hogy visszaélések történtek.

A kormányszóvivő szerint a kabinet szándéka egyértelmű a sanghaji világkiállítás kapcsán, ez pedig az, hogy a magyar pavilon ne zárjon be, és legyen megtartva a magyar nap is. Leszögezte: minden, ezekkel kapcsolatos jogos és időarányos kifizetést teljesített a kormány. Nagy Anna kormányszóvivő úgy fogalmazott: “senkinek nem érdeke, így a kormánynak sem, hogy Magyarország kínos helyzetbe kerüljön a világ előtt” – fogalmazott. Leszögezte: ami a szerződés szerint jogosan jár, benne volt a szerződésben, azt a kormány kifizeti és teljesíti, az időarányos kifizetések már megtörténtek.

Nagy Anna kifejtette: remélik, hogy a helyszínen lévő szervezők is mindent megtesznek azért, hogy ne hozzák Magyarországot kínos helyzetbe, és nem szorítják sarokba a kormányt. Szerinte a szervezőket kellene megkérdezni arról, hogy a jogos és időarányos kifizetések után miért hiányoznak a források, ha ezt állítják, akkor ennek egy nem éppen elegáns “zsarolásíze” van.

Hozzátette azonban, hogy világosan látszik: a korábban kötött szerződés előnytelen a magyar állam számára. A kormány ennek ellenére – fűzte hozzá – tartja magát a szerződéses kötelezettségeihez, ha jogos és időarányos költségekről van szó.

Az előnytelen szerződés felveti azt a gyanút, hogy visszaélések történtek – húzta alá a kormányszóvivő, és felhívta a figyelmet, hogy az ügyben már nemcsak a Központi Ellenőrzési Hivatal (KEHI), hanem a rendőrség is vizsgálódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik