Belföld

Zuschlag titkára szerint Gyurcsány tudta

Jövő kedden bevonul a börtönbe Lados István. Hiába bízott vádalkuban.

Lados István azt szeretné, ha élete mielőbb visszatérne a “normális mederbe”, ezért elfogadja az elsőfokú ítéletet, és börtönbe vonul. Jövő héten kezdi el a rá kiszabott kétéves büntetést, és azt reméli, hogy 2011-re újra szabad lesz.

Az egykori MSZP-s képviselőt, Zuschlag János volt személyi titkárát, Lados Istvánt a többrendbeli csalásért első fokon két év börtönre ítélték, ami ellen először fellebbezett. A TV2 reggeli műsorában azt mondta, szerinte volt esélye, hogy vádalkut köthet, de ez végül elmaradt.

Lados István bizonyos információkat csak ezért mondott el, hiába tett azonban a politikusok közül Arató Gergelyre, Lusztig Péterre terhelő vallomást, adott át Gyurcsány Ferenc esetében egy hangfelvételt a hatóságoknak.

Zuschlag egykori titkára kitart amellett, hogy az egykori miniszterelnök pontosan tudott a pályázatokról. Lados István korábban részletes feltáró vallomást tett, és mindig azt állította, hogy a Zuschlag irányította pályázati pénzszivattyú nem tudott volna működni döntéshozói támogatás nélkül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik