Belföld

LMP: semmitmondó Orbán Viktor válasza

A párt szerint egy konkrétumot sem említett a Fidesz arról, hogy a kormányfő milyen okból találkozott a kaszinóberuházásban érdekelt befektetővel.

A Lehet Más a Politika (LMP) közleménye szerint továbbra sem tudni például, hogy ki kezdeményezte a találkozót, illetve miről esett szó a megbeszélésen. A párt törvényi garanciákat vár el az Orbán-kormánytól, hogy az ehhez hasonló korrupciógyanús ügyek többé ne fordulhassanak elő.

Schiffer András frakcióvezető levélben fordult a miniszterelnökhöz a sukorói beruházással kapcsolatban, de a párt közleménye alapján egyik konkrét kérdésére sem kapott választ. “Valóban azért találkozott volna Orbán Viktor a beruházás üzletemberével, hogy elmondja neki azt, hogy a Bajnai-kormány alatt véget ért a banánköztársaság korszaka és helyreállt a jogállam?” – teszi fel a kérdést az LMP.

Azt is hiába firtatták, hogy a miniszterelnök támogatja-e a kiemelt beruházásokról szóló törvény hatályon kívül helyezéséről szóló LMP-s javaslatot. Amíg ez a törvény hatályban van, addig bármikor lehetnek a Sukoróihoz hasonló botrányok – a változás csak annyi, hogy most éppen a Fideszes kormány helyezi a befektetők érdekeit a magyar állampolgárok érdekei elé – közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik