Belföld

Pénteken temetik az Alsóörsön lelőtt rendőrt

Pénteken 11 órakor temetik el a szolgálata közben meggyilkolt rendőrt Balatonalmádiban, a vörösberényi városrészben lévő temetőben.

Arról nem értesült, hogy a temetést a nyilvánosság kizárásával tartják. Közölte még, hogy a városvezetést valószínűen Almádi alpolgármestere képviseli majd a gyászszertartáson – tájékoztatott Keszey János, Balatonalmádi polgármestere.

Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte az MTI-vel kedden, hogy a temetés időpontjáról és helyéről szerdán adnak ki kommünikét. Annyit azonban elmondott, hogy a temetés a nyilvánosság teljes kizárásával zajlik majd.

Gamauf János 29 éves balatonalmádi rendőrt a múlt hét szerdájára virradó éjszaka gyilkolták meg több lövéssel – szolgálat közben – Alsóörsön, a 71-es balatoni főúton, amikor egy autót ellenőrzött. Halálos lövés érte Németh Ádám, 21 éves alibánfai főiskolást is, aki annak az autónak a hátsó ülésén foglalt helyet, amelyet a rendőr igazoltatásra megállított.

A bűncselekmény elkövetésével egy svájci-magyar állampolgárságú férfit gyanúsít a rendőrség, illetőleg a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanúsított férfi öngyilkosságot követett el, holttestét a bűncselekmény helyszínétől mintegy 5-6 kilométerre találták meg az autójában, Alsóörs és Felsőörs között egy cserjés, bokros területen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik