Belföld

MSZP: Tarlós járjon el Orbánnál a BKV érdekében

A szocialisták szerint a kormánynak át kell utalnia a BKV-nak az előző kabinet által megígért 7,5 milliárd forintot.

Az MSZP felszólítja Tarlós Istvánt, hogy a budapestiek érdekében járjon el Orbán Viktornál: a kormány utalja át a BKV-nak az előző kabinet által megígért 7,5 milliárd forintot. Élő Norbert, az MSZP X. kerületi polgármesterjelöltje keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje úgy tesz, ahogy a Fidesz, amely ellenzékben tejjel-mézzel folyó Kánaánt ígért, majd kormányon megszorításokról döntött.

Ugyanez történik Budapesten is – fűzte hozzá -, Tarlós István ellenzékben tejjel-mézzel folyó Kánaánt ígér, ha megválasztják, de nem emeli fel a szavát az ügyben, hogy a kormánynak át kellene utalnia azt a 7,5 milliárd forintot, ami jár a BKV-nak a Bajnai-kormány és a főváros által kötött megállapodás alapján.

“Ebből azt gondolhatjuk, hogy ha megválasztják főpolgármesternek, semmit nem fog betartani mostani ígéreteiből” – fogalmazott Élő Norbert. Hozzátette: a Fidesz rendkívül felelőtlen, nem lehet egy várossal így bánni.

Szerinte a kormánypárt ugyanazt teszi, mint korábbi kormányzása idején, amikor leállította a 4-es metró építését, és azzal több száz milliárd forintos kárt okozott a fővárosnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik