Belföld

Megint hétvégén jön az égi áldás a kánikula után

Péntek délután egy frontrendszer éri el az országot, ami heves zivatarokat is hozhat.

Kedden túlnyomóan napos, száraz, meleg idő várható. Napközben időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, de futó zápor, gyenge zivatar csak a nyugati, északnyugati, valamint az északkeleti határ mentén fordulhat elő. A változó irányú szél többnyire gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul, ezen belül a magasabb értékekre továbbra is a déli, délkeleti megyékben számíthatunk.

Szerdán reggel az északi és a nyugati megyékben is csökken a felhőzet, túlnyomóan derült idő várható. Hajnalra pára-, illetve ködfoltok alakulnak ki, melyek a napfelkelte után gyorsan megszűnnek. A délelőtti órákban a sok napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul. Délután a sok napsütést csak kevés délutáni gomolyfelhő zavarja meg, de ezekből csapadékra nem kell számítani. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A derült időnek, és a fölénk érkező egyre melegebb levegőnek köszönhetően, a hőmérséklet csúcsértéke már országszerte 30 fok körül, sokfelé kicsivel felette alakul.

Csütörtökön, és még pénteken is a nap nagy részében marad a csendes, meleg, igazi nyári időjárás. Péntek délutántól egy hullámzó frontrendszer éri el az Alpok keleti térségét, így hazánk nyugati tájait is. Egyre többfelé alakul ki záporeső, zivatar. A hét végétől a frontrendszer az ország felett fog elhelyezkedik, további kedvező feltételeket teremteve a csapadék képződésnek. Többfelé várható eső, záporeső, helyenként heves zivatarra is számítani kell. A hőmérséklet csütörtökön még mindenütt meghaladja 30 fokot, néhol 35 fokot is eléri, péntektől a előbb a Dunántúlon, majd napról-napra a keleti megyéinkben is megszűnik a hőség, de a Tiszántúlon eleinte 35 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik