Belföld

Az LMP nincs csődközeli helyzetben

Szó nincs arról, hogy az LMP csődközeli helyzetben lenne, habár az kétségtelen, hogy a párt a parlamenti választások során komoly költségekbe verte magát - mondta Karácsony Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese.

A párt kifizetetlen adósságai 20 millió forintot tesznek ki, de az érintett beszállítókkal már korábban megállapodtak a későbbi fizetésben. A választási kampány során abban bíztak, hogy a parlamentbe bejutva a költségvetési támogatásból le tudják dolgozni adósságaikat – mondta.

Karácsony Gergely véleménye szerint nem szerencsés, ha egy pártnak adósságai vannak a választások előtt, ezért a helyzetet banki hitel felvételével, illetve újabb adománygyűjtő kampánnyal próbálják megoldani. Az önkormányzati választásnak körülbelül 100 millió forintos büdzsével vágnak neki.

Beszámolt arról, hogy a költségvetési támogatás legelső része jóval később érkezett meg, mint amivel ők számoltak, de azóta folyamatosan utalják számukra a nekik járó pénzt.

A hétfői Magyar Nemzet arról írt, hogy a tavaszi választások után újra pénzhiánnyal küzd a Lehet Más a Politika (LMP), amely az eladósodás szélére jutott. Tordai Bence, az LMP országos választmányának szóvivője a lapnak úgy nyilatkozott, hogy el vannak adósodva, ezért meglehetősen szerény kampányra készülnek az őszi önkormányzati választásokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik