Belföld

Jobboldali jelöltet támogat az MSZP Komáromban

A várost 11 éve irányító polgármester, Zatykó János nem vállal több ciklust.

„Ha a megszokott felállással indulnánk az önkormányzati választásokon, akkor az MSZP logóval és az 50-60 éves jelöltekkel nem sok babér teremne” – ismerte el Nagy Zoltán, a helyi szocialista elnök az FN.hu kérdésére. Szerinte az általuk támogatott, de független jelöltként induló Márkos Attila világnézete alapján „valóban jobboldali”, de lokálpatrióta tettei inkább baloldali gondolkodásra utalnak.

Márkos Attila neve helyben egybeforrt az általa vezetett Magyar Lovas Színházzal. Az elmúlt két önkormányzati választáson függetlenként indult el a későbbi győztes Zatykó Jánossal szemben. „Négy éve még a Fidesz akart támogatni, de nem fogadtam el, hogy cserébe egy biankó papírt írjak nekik alá” – nyilatkozta a lapnak. Hozzátette, ő nem szocialista jelölt, hanem független, aki csak a Fidesz támogatását utasítja el, mert a kormánypárt „pártirányítást akar Komáromban”.

Márkos szerint nem a pártok számítanak, hanem csak „Komárom van, nemzet van”. Elképzelései szerint a polgármesterjelölti plakátjain nem szerepel majd az MSZP szegfűs logója, azokon a plakátokon viszont, amelyeken az önkormányzati képviselőségért kampányol, megjelenik a támogató párt.

A szocialisták által támogatott jelölt az egyik közösségi portálon tagja a Nagy-Magyarország feltámadását követelő Magyar Nemzet Feltámadása nevű klubnak és a Sacra Corona egyesülésnek is. Márkos szerint azért, mert így az általa vezetett Lovas Színház is reklámot kap. Ezen kívül tagja a Nemzeti Lovas Őrségnek, ám a jelölt azt mondta, hogy ennek a szervezetnek nincs köze a Magyar Gárdához vagy a politikához, a Lovas Őrség ugyanis a bíróságon bejegyzett testület, mely egyfajta lovas polgárőrségként segíti a rendőrök munkáját, immár öt éve. A tagoknak joguk van egyenruhát hordani és katonai rangjelzéseket viselni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik