Belföld

Meghosszabbodott a kilakoltatási moratórium

Schmitt Pál köztársasági elnök aláírta a bírósági végrehajtásról szóló törvényt.

A törvénymódosítás értelmében a következő fűtési szezon végéig, 2011. április 15-ig tart a kilakoltatási moratórium. A parlament a nyári rendkívüli ülésszak utolsó napján, július 22-én egyhangúlag fogadta el a jogszabályt.

A törvény általános indoklása szerint az a cél, hogy a ténylegesen kilakoltatással fenyegetett adósok ideiglenes haladékot kapjanak. A moratórium ideje alatt meg kell teremteni azokat az adósságkezelési intézményeket, amelyek segítséget nyújtanak az adósoknak, hosszú távon szolgálják a követelések érvényesítését, ugyanakkor megelőzik a hajléktalanná válást.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke múlt pénteken írta alá és küldte át a köztársasági elnöknek a parlament július 22-i ülésén elfogadott törvényeket. Az aznap beiktatott köztársasági elnök, Schmitt Pál hivatalba lépésének első napján aláírta a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke tiszteletdíjáról, illetve juttatásairól szóló törvény módosítását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik