Belföld

Drogozott az alsóörsi gyilkos?

Bedrogozva húzhatta meg a gyanú szerint a ravaszt az alsóörsi rendőrgyilkos, a lefoglalt autóban fecskendőket és ampullákat találtak - írja a Blikk.

A Blikk információi szerint a lefoglalt sötétlila Skoda Octavia átvizsgálásakor a rendőrök injekciós fecskendőket és ampullákat találtak. Azt, hogy milyen szerekről van szó, és hogy volt-e a gyilkos szervezetében bármilyen drog, a toxikológiai vizsgálat eredménye állapítja majd meg. Várjuk a toxikológia eredményét – idézi a lap a neve elhallgatását kérő informátorát. A napilap úgy tudja, vizsgálják azt is, hogy ha tudatmódosítót adott be magának, azt a gyilkosság vagy az öngyilkosság előtt tette.

A toxikológus szerint az ügy szempontjából a leglényegesebb kérdés, hogy milyen anyagokat találtak az autóban. Ha valamilyen tudatmódosító, hallucinogén anyag került az elkövető szervezetébe, nem tartom valószínűnek, hogy a gyilkosság előtt injektálta vagy vette be, hiszen a rendőrség által megállapított távolságból ebben az állapotban bajosan adott volna le célzott lövéseket. Az már inkább elképzelhető, hogy az öngyilkosság előtt kábította el magát – nyilatkozta Zacher Gábor főorvos.

A rendőrség egyelőre azt a verziót sem zárja ki, hogy az autóban csak az esetleges tűzharc során keletkező sérülések ellátására voltak gyógyszerek és segédeszközök. Ez is logikus lehet, hiszen a megtalált lőszermennyiség, a fegyverarzenál és a férfi kommandósöltözete mind arra utal, hogy komoly ellenállásra, nem pedig orvlövészetre készült a támadó.

A közúti ellenőrzést végző rendőr és az ellenőrzött autóban ülő 21 éves fiatalember múlt hét szerdán veszítette életét Alsóörsön egy lövöldözésben. A 29 éves Gamauf János főtörzsőrmester egy rendészeti szakközépiskolás tanulóval látott el közúti ellenőrzést a Veszprém megyei Alsóörsön, mikor egy svájci-magyar kettős állampolgárságú férfi tüzet nyitott rájuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik