Belföld

A Külügyminisztérium válaszolt az MSZP-nek

A kormány egyetlen szervétől sem kap fizetést Győri Enikő - közölte a tárca.

Szabó Zoltán szocialista politikus hétfői sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a Külügyminisztériumon belül Győri Enikő fideszes európai parlamenti képviselő (képünkön) szeptember 1-től államtitkárként felel majd az uniós ügyekért, addig pedig kijelölt államtitkárként tevékenykedik. Az MSZP szerint ugyanakkor ez a státusz nem tekinthető állami vezetői beosztásnak, így azért semmilyen juttatás nem jár.

A Külügyminisztérium közleménye szerint Győri Enikő jelenleg felkészül új feladatára, a tárca EU-államtitkári tisztségére, ennek keretében konzultációkat folytat és tájékozódik a folyamatban lévő ügyekről. A tárca nevében azonban semmilyen kötelezettséget nem vállal, a felkészülés keretében folytatott munkájáért a Külügyminisztériumtól vagy a kormány más szervétől nem kap fizetést, és semmilyen költségtérítésben sem részesül.

A tárca közleményében az is olvasható, hogy a Külügyminisztériumban új szervezeti egységként létrejövő EU Államtitkárságot a tárca 2010. július 8-án hatályba lépett ideiglenes szervezeti és működési szabályzata hozta létre. Annak érdekében, hogy a leendő államtitkár munkakezdése minél inkább zökkenőmentes lehessen, az új szervezeti egység létrehozása már megkezdődött, zajlik a munkatársak kiválasztása, a hivatali infrastruktúra és az államtitkárság elhelyezésének kialakítása. Az EU államtitkár hivatalba lépéséig a terület felügyeletét az EU-ügyekért felelős helyettes államtitkár látja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik