Belföld

A Jobbikot nem érdekli, hogy fenyegetett-e Zagyva

A párt szóvivője szerint kocsmai színvonalú beszélgetés zajlott a képviselőjük és az újságírók között a Magyar Szigeten.

A Jobbik elnöksége hétfői ülésén napirendre vette Zagyva György Gyula ügyét, de érdemben nem foglalkozott vele, mert azt “kocsmai színvonalú beszélgetésnek minősítették” – mondta az MTI kérdésére Dúró Dóra, a párt szóvivője.

A Hetek című hetilap internetes oldala korábban arról számolt be, hogy “életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón”. Az írás szerint a rendezvényen Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője a rendezvény helyszínén egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját.

A szóvivő az MTI kérdésére, hogy a párt elnöksége pontosan mit is minősített “kocsmai színvonalúnak” a beszélgetésből, az újságírók, vagy a képviselő kijelentéseit, azt felelte, hogy ezt nem tudja megmondani, mert nem volt jelen az ülésen.

További kérdésre azt felelte, tudomása szerint nem került szóba, hogy a képviselő bármilyen büntetést kapjon, de ismételten hangsúlyozta, hogy nem volt jelen a megbeszélésen.

Dúró Dóra múlt szombaton közölte azt az MTI-vel, hogy a Jobbik országos elnöksége hétfőn foglalkozik Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő ügyével és a párt az ülést követően alakítja ki álláspontját.

Az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint, a Magyar Sziget fesztiválon történtek miatt az MSZP kezdeményezi az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság összehívását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik