Belföld

Több erőszakos rendőrhalál az utóbbi években

Az elmúlt két hétben két rendőr is életét vesztette.

A szerdai, alsóőrsi eset előtt egy zuglói zászlóst gázoltak el autós üldözés közben – hangzott el az RTL Híradó összesítésében.

Engel Zoltán 2003-ban éppen egy házat próbált kirabolni, amikor két rendőr – köztük Borsos József – rajtaütöttek. A rabló úgy tett mintha megadná magát, de aztán váratlanul tüzet nyitott, és halálos sebet ejtett a rendőrtiszten. Borsos Józsefnek annyi ereje még maradt, hogy visszalőjön. Engel Zoltánt életfogytiglanra ítélték, és azóta is kerekesszékhez van kötve. Idén májusban a strasbourgi Emberi Jogok Bírósága több mint 3 millió forint kártérítést ítélt meg neki, mert 2005-ben és 2006-ban megalázóan bántak vele a szegedi börtönben.

Nem volt golyóálló mellénye, ez lett a veszte annak az esztergomi rendőrnek, akit egy szúnyoghálón keresztül lőttek le, amikor egy családi vitához riasztották 2008 februárjában. A járőröket azért hívták ki, mert egy férfi bántalmazta édesanyját. A részeg férfi egy melléképületbe menekült a rendőrök elől, majd onnan, a szúnyoghálón keresztül mellbe lőtte a hozzá érkező járőrt. A rendőr azonnal meghalt.

Két héttel ezelőtt Budapesten a rendőrök egy BMW-t akartak megállítani, a Keletinél beszorították. Megállt, de aztán váratlanul hátratolatott, és elütötte Radovic Dusán zászlóst, aki azonnal meghalt. Az autós ámokfutót néhány utcával arrébb elfogták. Később azt mondta, nem is látta a rendőrt. A zászlós után egy 2 és fél éves kislány maradt árván. Radovic Dusánt posztumusz előléptették, és a múlt héten temették el.

Kiss Tamás hadnagyot 2001. júliusában szolgálati intézkedés során elgázolták a Pest megyei Dányon. 21 évesen vesztette életét. Másodfokú ítéletében a gázolóra másfél év letöltendő fogházbüntetést szabott ki a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik