Belföld

Nyugaton süt, keleten esik szerdán

Az Északi-középhegység vidékén lehet tartósabb eső.

Szerdán, nyugaton felszakadozik a felhőzet, sok napsütés várható, míg az ország többi részén gyakran lesz erősen felhős az ég, és újabb záporok, zivatarok alakulnak ki. Az Északi-középhegység vidékén néhol tartósabb eső is eshet. A hőmérséklet csúcsértéke már csak 23 és 29 fok között alakul. Az északnyugati szél élénk marad, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik.

Csütörtökön országszerte csökken a felhőzet, és a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, hajnalban már csak keleten várható néhány helyen zápor. Főként a domb- és hegyvidékek mélyebb fekvésű részein ködfoltok képződnek. Az északkeletire forduló szél jelentősen gyengül, majd délelőtt már déliesre fordul. A legalacsonyabb hőmérséklet ekkor 12 és 17 fok között alakul.

Délután, majd pénteken egy frontrendszer hatására sokfelé várható zápor, zivatar, majd a hét végétől fokozatosan megnyugszik időjárásunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legalacsonyabb fokozatú, sárga riasztást adta ki az ország több régiójára szerdán. A Nyugat- és Közép-Dunántúlon nincs veszélyjelzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik