Belföld

Főiskolás volt a másik alsóörsi áldozat

Egy 21 éves főiskolás fiú halt meg a szerda hajnali alsóörsi lövöldözésben a 29 éves rendőrrel együtt - pontosította a korábban közölt adatait a rendőrség.

A Zala megyei fiú annak az autónak a hátsó ülésén ült, amelyet a rendőr főtörzsőrmester éjfél után Alsóörsön közúti igazoltatás miatt állított meg. Az intézkedés közben több lövést is leadtak a járőrre és az igazoltatott gépkocsira. A lövöldözés következtében a rendőr és a fiú a helyszínen életét vesztette, egy másik, szintén az autóban ülő 25 éves férfi súlyosan megsérült.

A rendőrség közlése szerint az elsődleges adatok alapján kizárható, hogy a járműben utazott 5 ember bármelyike adta volna le a lövéseket, de hogy ki vagy kik, honnan tüzelhettek, még nem tudják.

A lövöldözésben Gamauf János főtörzsőrmester vesztette életét, aki alsóörsi lakos volt, és a balatonalmádi kapitányságon dolgozott baleseti helyszínelőként, de a turisztikai szezon miatt járőrfeladatokra osztották be.

Az ellenőrzés alá vont autóban utazott 21 éves N. Ádám – akinek a rendőrség csak a monogramját közölte, – a Zala megyei Alibánfán lakott. A zalaihirlap.hu fórumhozzászólásain többen fejezték ki részvétüket Ádám családjának.

N. Ádám az egyik közösségi portálon található regisztrációs adatlapja szerint az általános iskoláját Zalaszentivánon végezte, középiskolába pedig a Zalaegerszegi Széchényi István Szakközépiskolába járt. Az adatlapon saját magáról megadott információk szerint aktív közösségi életet élt, focizott és jégkorongozott, és községének ifjúsági klubját vezette.

A Zalai Hírlap információja szerint a lelőtt fiú elsőéves hallgatója volt a Kodolányi János főiskola mérnök-informatikus szakának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik