Belföld

Alsóörsi vérengzés – erre is reagált a politika

Az MSZP és a Jobbik nem csak részvétet nyilvánított.

A szocialisták és a Jobbik külön-külön, de egybehangzóan az Orbán-kormányt tette felelőssé az alsóörsi kettős gyilkosságért. Az ellenzéki pártok emlékeztettek rá, hogy Orbán Viktor a közbiztonság gyors javulását ígérte.

„Bár a Fidesz nagy hanggal kijelentette, hogy 60 nap alatt megerősítette a közbiztonságot – fogalmaz az MSZP közleménye -, mégis két rendőr halálesetével kell szembesülnünk, ami nem volt megszokott a korábbi kormányzások alatt.”

„Rend helyett csupán a közbiztonság területére vonatkozó sikerpropaganda tapasztalható” – emlékeztet Volner János, a Jobbik Közbiztonsági Kabinetjének vezetője, aki a tragédia kapcsán a Gárda-ügyet is indokoltnak látta felemlegetni.

Mindkét ellenzéki párt haladéktalan kormányzati intézkedést követelt, és „őszinte részvétét” fejezte ki a hajnali támadás “rendőr áldozatának családja felé”, illetve „osztozik a hozzátartozók fájdalmában, gyászában”.

A Belügyminisztérium sajtóosztálya később az MSZP közleményére reagált, ennyivel. “A szocialista párt jobban tenné, ha a részvétnyilvánításon túl mélyen hallgatna”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik