Belföld

Mégsem lesz kormánypárti belháború Békésen

A pártok országos vezetőinek kellett beavatkozniuk, a jelenlegi polgármestert nem indítja a KDNP.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Fidesz Erdős Norbertet, országgyűlési képviselőt, a jelenlegi alpolgármestert támogatja, a KDNP polgármesterjelöltje pedig Izsó Gábor polgármester (képünkön) lesz az önkormányzati választáson.

A jelenlegi Békés városi polgármester azonban az [origo]-nak azt mondta: kedden dél körül tájékoztatták, hogy a két kormánypárt országos vezetői megállapodtak, így ő mégsem indulhat a KDNP színeiben.

Erdős Norbert a hírportálnak kifejtette, a legfontosabb ok, amiért ő indul a Fidesz színeiben, hogy három ciklus óta ő a térség országgyűlési képviselője. Szerinte akkor tudják jól érvényesíteni a város érdekeit, ha a képviselő és a polgármester ugyanaz a személy. Erdős felajánlotta Izsónak, hogy alpolgármesterként dolgozzon tovább, de ezt a polgármester nem fogadta el.

Izsó Gábor szintén tagja a Fidesznek, de ha akár függetlenként hivatalosan is elindul a polgármester-választáson a Fidesz jelöltjével szemben, a párt alapszabálya szerint megszűnik a tagsága. Erről a polgármester azt mondta: lehet, hogy nem várja meg a kizárást, és hamarabb kilép. Ennek ellenére Izsó nem szeretne összeveszni Erdőssel és a Fidesszel, hiszen valószínű, hogy a jövőben is együtt kell majd működniük.

AJÁNLOTT LINK:

A nagyfőnökök akadályozták meg a békési Fidesz-KDNP háborút ([origo])

Ajánlott videó

Olvasói sztorik