Belföld

Hoffmann: az oktatásban már látszanak a romlás virágai

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára erről beszélt interjúkötetének szegedi bemutatóján.

A számtalan sürgető feladat közül, amely az oktatáspolitikában vár a törvényhozásra, a legfontosabb talán a nevelés – mondta interjúkötetének szegedi bemutatója előtt Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára. A Jövőnk a tét című kötettel csütörtökön a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Csűrös Csilla újságíró által szerkesztett munka a Kairosz Kiadó Magyarnak lenni interjúkötet-sorozatának legújabb könyve.

Hoffmann Rózsa, a KDNP oktatáspolitikusa a bemutató előtt elmondta: bár nagy a baj, de sok a lehetőség is. Az ország többsége néhány hónappal ezelőtt úgy döntött – tette hozzá -, hogy sok mindent meg kell változtatni, és ebben benne van az oktatás is. Ez azt mutatja, hogy az emberek pontosan tudják, hogy ami ma az iskolában van, az lesz holnap az országban. Tehát igaz a könyv címe, hiszen a jövőnk a tét, azaz az iskolában kell kezdeni az újjáépítést – mondta.

Az MTI azon kérdésére, hogy melyik feladat a legsürgetőbb, azt felelte: “az oktatás bármelyik területére nézünk, a romlás virágai látszanak”. Ezért új oktatási – közoktatási és felsőoktatási – törvény kell, ennek az előkészítése már megkezdődött. Ez azonban csak keretet ad a tervezett változásoknak, a legfontosabb feladat a nevelés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik