Belföld

Továbbra is megvan Orbán kétharmada

Továbbra is kétharmados támogatottsága van Orbán Viktornak és a Fidesz-KDNP-nek - derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből.

Orbán Viktor miniszterelnöki munkájával a megkérdezettek 64 százaléka elégedett, a kormány tevékenységét az emberek több mint fele, 54 százaléka pozitívan ítéli meg, ami jelentős javulás az egy hónappal ezelőtti értékhez képest, amikor 46 százalék volt elégedett a kabinet teljesítményével.

A Fidesz-KDNP támogatottsága is magas, az aktív szavazók 62 százaléka választaná a pártszövetséget egy most vasárnapi választáson.

A Fidesz-szimpatizánsok háromnegyede (76 százaléka) mellett a Jobbik-tábor közel fele (43 százaléka) is jónak találja, hogy a kormány az ország érdekében használja kétharmados többségét. Orbán Viktorral kapcsolatban az Nézőpont Intézet úgy fogalmaz: “a kétharmad közeli elégedettség a kormányfő töretlen népszerűségéből is adódik. A rendkívüli népszerűség, illetve az a tény, hogy Orbán méltó politikai ellenfél nélkül maradt, egyaránt szükséges a kétharmados +forradalom+ működtetéséhez”.

A biztos választók 10 százaléka támogatja a Jobbikot, 7 százaléka az MSZP-t és 4 százaléka az LMP-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik