Belföld

Új főpolgármester-jelöltet keres az MSZP

Horváth Csaba helyett egy civil, tekintélyes embert keresnek. Eddig ilyen nem vállalta.

A szocialisták, illetve a civil szervezetek Kovács Árpádot, az ÁSz korábbi elnökét és Majtényi László volt adatvédelmi biztost is megkeresték, hogy legyen a párt főpolgármester-jelöltje, de a felkérést mindketten elutasították – értesült a Népszabadság.

Az MSZP új vezetésének egy része még mindig jobb ötletnek tartja egy civil mögött felsorakozni, mint Horváth Csabát indítani Tarlós Istvánnal szemben. Állítólag egy kettős állampolgárságú, a kulturális életből ismert üzletember neve is felvetődött.

Szanyi Tibor, az önkormányzati választások szocialista kampányfőnöke azt mondta: a héten még van értelme egy új jelöltben gondolkodni. Olyanban, akinek nagyobb esélye van a jelenleg befutónak látszó Tarlóssal szemben.

“A Fideszen kívüli erőknek össze kell fogniuk, hogy Budapest ne essen el. Ebben minden demokratikus erőre számítunk, főleg a fővárosi civil közösségekre. Ha a civil szféra nem áll elő egy erős ajánlattal pár napon belül, úgy Horváth Csaba sikeréért fogunk dolgozni. Én is” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik