Belföld

Pintér rendőrrel kísértetné iskolába a lógós gyereket

"Amíg ül valaki, addig biztos nem fog lopni, továbbá nevelő hatással van rá a börtön."

A belügyminiszter kötelezővé tenné, hogy aki önként nem megy iskolába, azt rendőr vihesse be. Az ATV-ben Pintér Sándor közölte, ez lesz a következő lépés. Mint mondta, egy kistelepülésen a helyi rendőrök tudják egy fiatalról, ha iskolában lenne a helye.

70 olyan település van Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol az elmúlt 60 napban egyetlen egy szabálysértést sem követtek el. A belügyminiszter szerint érezhetően javult a közbiztonság a kisebb településeken is, ahol a legnagyobb problémák voltak. Ezeken a helyeken váltakozó létszámban jelennek meg a rendőrök – így a lehetséges elkövetők félelemben élnek –, ezzel megakadályozva a lehetséges bűncselekményeket. Az a módszer is hatékony, hogy bevonták a települések védelmébe a halőröket, mezőőröket, vadőröket és a polgárőröket – tette hozzá.

Pintér szerint a legnagyobb visszatartó erő a felderítés, de szükség van a szigorú büntetésekre is. Amíg ül valaki, addig biztos nem fog lopni, továbbá nevelő hatással van rá a börtön. A miniszter megjegyezte, hogy fiatalkorúak esetében az elzárást nem lehet pénzbírsággal kiváltani, ezzel is szeretnék csökkenteni a társadalmi rétegek közötti különbségeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik