Belföld

Orbánnak még sok kádernek kell helyet találnia

Az elemző szerint ez indokolhatja a mellékállásban is végezhető 750 ezres fizetést.

A Fidesz körül egyre több olyan káder van, akinek „helyet kell találni” – mondta a Blikknek a Progresszív Intézet vezető elemzője. Vasali Zoltán szerint ez a magyarázata a rohamtempóban létrehozott Birtokpolitikai Tanács körüli rendezetlenségeknek.

Mint mondta, csökkentheti az önkormányzati választások előtt a „jó kormányzásba vetett hitet”, ha kiderül, hogy egy új testület feladatok és konkrét források nélkül segítené a kis- és közepes földbirtokok gyarapodását.

A bulvárlap arról kérdezte az elemzőt, mi a véleménye arról, hogy mellékállásban havi 750 ezer forintos fizetéssel keresnek tagokat az újonnan alakuló birtokpolitikai tanácsba (bt). A testület létrehozásáról csütörtökön döntött az Országgyűlés.

A tagoknak főleg a magyar termőfölddel kapcsolatos stratégiát kell kidolgozniuk, így ez Gőgös Zoltán volt földművelésügyi államtitkár szerint legfeljebb társadalmi munka lehetne, hiszen már ezzel foglalkozik a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Földalap is. Felesleges új hivatal.

A törvény ködösen fogalmaz a tagok feladatairól, de az kiderül, hogy a tagok mintegy 750 ezer forintos havi fizetést kapnak, a munka mellékállásban is végezhető, az összeférhetetlenség ugyanis csak a helyi vagy a parlamenti képviselőre, polgármesterre vagy miniszterre vonatkozik.

A Blikknek a szaktárca sajtóosztályán csak annyit mondtak, hogy a birtokpolitikai tanács feladatairól és a munkavégzés részleteiről végrehajtási utasítást ad majd ki a minisztérium, addig nem tudnak felvilágosítást adni.

“Az álommeló egyébként az internetezőket is megihlette, több hirdetési és közösségi portálon is megjelentek „kamu” álláshirdetések, amelyekben a „Magyarország legjobb állásaira lehet jelentkezni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik