Belföld

Navracsics: véget ért az alapozás

A kormány január 1-től fokozatosan bevezeti az egykulcsos adórendszert.

A kormányzás első, bevezető, megalapozó szakasza véget ért – jelentette ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az Orbán-kormány első hatvan napját értékelve.

A tárcavezető a hétfői kormányszóvivői sajtótájékoztatón leszögezte: soha nem kértek száznapos türelmi időt, már a választások előtt azt mondták, hogy a lehető legrövidebb időn belül a lehető legnagyobb mértékű átalakítást akarják végrehajtani.

Az elmúlt hatvan nap kormányzása alatt lezárták egy régi, az elmúlt nyolc év kudarcos korszakát, és megnyitottak egy újat – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes. A korszakzáró lépésekről azt mondta: elintézetlen ügyeket és elmérgesedéssel fenyegető társadalmi konfliktusokat oldottak meg; az új korszak kapcsán pedig kiemelte, hogy annak meg kell hoznia a bővülést, a felelős gazdaságpolitikát, és meg kell jelenítenie az állampolgárok számára a kisebb, átláthatóbb, fegyelmezettebben működő államot.

A gazdasági növekedést serkentő lépések kapcsán a miniszter felhívta a figyelmet: a héten meghirdetik az új Széchenyi-tervet. Az adóreformról pedig azt mondta: január 1-jétől fokozatosan bevezetik az egykulcsos adórendszert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik