Belföld

Késik a BKV állami támogatása

Nem utalta át a szerződésben vállalt határidőre a kormány a BKV plusztámogatásának harmadik, mintegy 7,5 milliárd forintos részletét.

A főpolgármester ezért levelet írt a nemzetgazdasági miniszternek. Demszky Gábor arra hívta fel Matolcsy György figyelmét, hogy a pénz elengedhetetlen a közlekedési cég működőképességéhez – írja a Népszava.

Az előző kormány a 2010-re vállalt rendkívüli támogatás időarányos részét, összesen 10 milliárd forintot április végéig átutalta, de a szerződés szerinti következő, 7,443 milliárd forint nem érkezett meg. Ez az utalás már az időközben hivatalba lépett Orbán-kormányt terheli.

Az új kormány ugyan nem hozta szóba a megállapodás módosítását, netán felbontását, ám Orbán Viktor – szóvivőjén keresztül – nemrég érdemi indoklás nélkül utasította vissza a Demszky Gábor főpolgármester kezdeményezte találkozót, melyen a főpolgármester e témáról is egyeztetett volna. A lap emlékeztet arra is, hogy egyelőre nincs kormánydöntés a BKV-nak ugyancsak hiányzó idei, ötmilliárdos hitelgaranciáról sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik