Belföld

MSZP: várják a fejlesztési pénzeket a vállalkozók

A párt azt kéri a fejlesztési miniszertől, hogy oldja fel a Bajnai-kormány által hozott moratóriumot.

Az MSZP azt kéri, hogy a tárca a lehető leghamarabb szakmai alapon hozzon döntést a beadott több ezer fejlesztési pályázatról.

A szocialista Varju László korábbi államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján közölte: levelet írt ez ügyben Fellegi Tamásnak, amelyben azt kérte, hogy a nagyprojektek felülbírálatát minél hamarabb fejezzék be, mert ez a helyzet bizonytalanságban tartja az érintetteket.

A szocialista politikus üdvözölte, hogy a készülnek a Széchenyi-tervek, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy jövő január 15-e előtt is van élet és a vállalkozóknak szükségük van a fejlesztési pénzekre.

Reményét fejezte ki, hogy csak kommunikációs elem volt, ami Fellegi Tamás a múlt heti brüsszeli tárgyalása után elhangzott, miszerint Magyarországon nem kellő hatékonyságban hasznosultak a fejlesztési források. Emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság hivatalos álláspontja szerint 2009-ben ebből a szempontból rendkívül elégedettek voltak Magyarországgal.

Varju László felidézte azt is, Martonyi János külügyminiszter a múlt héten arról beszélt, hogy az ország túl van a pénzügyi válságon, és amikor rákérdeztek erre, azt válaszolta, eltúlozták a korábbi nyilatkozataikat. Megjegyezte, az “eltúlzás” hatása több száz milliárd forintban mérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik