Belföld

Kövér felforgatná a T. Ház rendjét

Administrator
Administrator

2010. 07. 23. 06:38

Az új házelnök új házszabályt alkotna, új ülésezési rendet vezetne be.

A politikus politizáló házelnöknek készül. “Nem okozok meglepetést, ha azt mondom, nem szerettem soha a protokollt” – mondta az MTI-nek adott interjúban. Kövér László célja, hogy a Ház normálisabban működjön, tekintélye megerősödjön. Szerinte 2014-re érdemes lenne új házszabályt alkotni, mert változik a törvényhozás jellege, feleannyi képviselő lesz, mint most.

Kövér a szakaszosabb ülésezési rendet támogatja, szerinte koncentráltabb a munka a plenáris üléseken, több idő van a bizottsági munkára és az egyéni képviselők több időt tudnak fordítani választókerületi munkájukra. Az 1998 és 2002 között már kipróbált irányba mozdulna el, de ebben is, mint minden, a Ház működését érintő kérdésben, számít a frakciók javaslataira.

Az ülésvezetés és a Jobbik kapcsolatáról azt mondta, a pártnak azt a látszatot kell fenntartani, hogy továbbra is olyan mozgalom, amely támadja a rendszert, amelyben benne ül. “Értem ezt a feloldhatatlan dilemmát, és bizonyos értelemben együttérzően nézem azt a vergődést, amelyet a Jobbik produkál”. Kövér annak örülne, ha a Jobbik a normális határokat nem lépné át.

Kövér cáfolta, hogy nem értett egyet Schmitt Pál államfővé jelölésével, ez szerinte a sajtóban terjedt el. Schmitt Pált alkalmas jelöltnek tartottam, és “alkalmas köztársasági elnöknek tartom”. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ő valóban mást javasolt volna, mert “mást még alkalmasabbnak” gondolt ennek a pozíciónak a betöltésére”.

Az új házelnök egyetért azzal, hogy a kormány minden lehetséges eszközt felhasználva “mentse meg azt a képzetet a magyar polgárok számára, hogy ebben a hazában azért alapvetően mégiscsak ők az urak, és alapvetően az történik, amit ők akarnak”. Az elmúlt nyolc évben “előzékenyen házhoz mentünk a pofonokért”: ennek az időszaknak véget kell vetni.

Mint fogalmazott, felfogása szerint minden ilyen vita arról szól, lehet-e még Magyarországon emberi életet élni, vagy pedig “idejön egy arctalan pénzügyi szervezetnek a magyar emberek számára ismeretlen képviselője”, és lediktálhatja a kétharmados parlamenti többségnek, mi a teendő például egy jegybankelnök fizetését illetően.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.