Belföld

Az MSZP ősszel a “torkos borzokra” számít

Az MSZP újdonsült kampányfőnöke csókoltatja a közvélemény-kutatásokat és az utcák mellett a közösségi portálokon is nyomulna.

Rosszul döntöttek az emberek tavasszal, amikor teljhatalmat biztosítottak a Fidesznek – állítja Szanyi Tibor a Policitynek adott interjújában. A MSZP új kampányfőnöke és elnökségi tagja abban bízik, hogy ez az önkormányzati választásokon korrigálható.

Szerinte a kormánypárt a jogosítványait nem az emberek javára, hanem saját gazdagodására fordítja, és „a kétharmad nevében fosztogatja a nemzetet”. A képviselő arra a kérdésre, hogy a közvélemény-kutatások alapján a Fidesz miért tudja megtartani előnyét, azt válaszolta: „Csókoltatja” a közvélemény-kutatásokat, mert ugyan biztos működik a győzteshez húzás a laikus társadalomban, de azok, akik az ország terheit viselik, „szívnak, mint a torkos borz”.

Szanyi sikerként éli meg, hogy az MSZP tisztújításán nem indultak azok, akik vezetőként a lejtőn végigkísérték a pártot, „mindössze 2-3 fős átfedés maradt”. Szerinte az új pártelnök, Mesterházy Attila a leköszönt Lendvai Ildikó utódja abban, hogy “adott szituációkban egyensúlyozva próbál integrációkat létrehozni”, ezért a többieknek kell politikai arcot adniuk az MSZP-nek.

Hogy miért rá esett a választás, amikor a párt kampányfőnököt keresett, Szanyi úgy fogalmazott: társai úgy gondolták, túl nagy szája volt és sokat kritizált, ezért most lehetőséget biztosítottak neki, hogy megmutassa, mit tud. „Úgy érzem magam, mint akit belelöktek a medencébe, és vagy belefullad, vagy átúszik rajta. Én most az átúszással próbálkozom” – tette hozzá.

A politikus az általa kigondolt kampánystratégiáról elárulta: abszolút elkötelezett az internetes közösségi aktivitás felé, szeretné, hogy azok a körzetek, amelyek nem foglalkoznak a közösségi portálokkal, kevesebb támogatást kapjanak. A kampány „Közel Önhöz” mottójáról azt mondta, a kopogtatócédula-gyűjtés idején csak azt fogja nézni, ki az, aki házról házra jár és gyűjti a kopogtatócédulákat, és ki az, aki mást csinál. „Én magam, a XIII. kerületben biztosan végig fogom rángatni az összes kilincset” – mondta a kampányfőnök.

AJÁNLOTT LINK:

Interjú Szanyi Tiborral, az MSZP új kampányfőnökével (Policity)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik