Belföld

Tűzijáték: a biztonság az első

A korábbinál szerényebb költségek mellett ünneplünk augusztus 20-án.

A szervezők az augusztus 20-i rendezvényeknél a biztonságot tekintik elsődleges szempontnak – áll a szervezéssel megbízott Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság csütörtöki közleményében. Azt is hangsúlyozzák, határozott szándékuk, hogy az augusztus 20-i rendezvényeket a korábbinál szerényebb költségek mellett, az árvízkárosultak javára történő összefogás jegyében rendezze meg, tekintettel a 200 milliárd forintot elérő árvízkárokra.

A közlemény kitér arra, hogy a már elfogadott Kopula ’96 Kft. felajánlásán túl a minisztérium számos más felajánlást is kapott magánszemélyektől és cégektől. Az államtitkárság hangsúlyozza: ezen felajánlásokat a minisztérium szakemberei minden esetben megvizsgálják, értékelik, és amennyiben azok szakmailag és jogilag is minden tekintetben megfelelnek, beillesztik a rendezvény lebonyolításába, így ugyanis jelentős költségek takaríthatóak meg az árvízkárosultak javára.

Az államtitkárság felhívja a figyelmet arra, hogy eddig semmilyen szerződést nem kötött és nem is áll szándékában kötni azokra a feladatokra, amelyeket a minisztérium maga is el tud végezni, példaként említve az ünnepség kommunikációját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik