Belföld

Gyurcsányt emlegette az ellenzék Orbánra reagálva

Az MSZP szerint az új kormánynak bocsánatot kell kérnie Gyurcsány Ferenctől és Bajnai Gordontól. A Jobbik inkább börtönben látná őket.

Schiffer András (LMP) úgy értékelte: a Fidesz nem a magyar demokrácia, a fenntarthatóság érdekében kezdett el kormányozni. A politikus örömtelinek nevezte, hogy Orbán is azt mondja, amit az LMP: a múlt századi ideológiák csődöt mondtak. Ugyanakkor sajnálkozott, hogy közben egy 20. századi, thatcheri, reagani neokonzervatív politikát folytat.

Az LMP politikusa szerint Orbán sikeresen vegyíti, a technokratát és a populistát. Schiffer azzal elégedett, ha a kormány nemzetközi szintéren képviseli a nemzeti érdekeket, de a “cowboy” magatartást már nem annyira látja pozitívan. Az LMP biztos abban: az emberek azért szavaztak a Fideszre, mert elutasították a korrupciót, és a közintézmények falára inkább egy Gyurcsány Ferencnek szóló köszönőlevelet kellene kifüggeszteni a nemzeti együttműködési nyilatkozat helyett.

Mesterházy Attilát (MSZP) Orbán Viktor értékelése “sámáni emelkedettségre” emlékeztette. Ezzel együtt azt mondta, hogy az elmúlt 56 napot a dilettantizmus, az egész pályás letámadás, Magyarország lejáratása jellemezte. Számon kérte a beígért nagyobb arányú adócsökkentést és a jövő évi költségvetés fő számait. Mesterházy puskát cipelő pumára asszociált az elmúlt időszak nemzetközi tárgyalásai kapcsán. Szerinte az új kormánynak bocsánatot kellene kérnie Gyurcsány Ferenctől és Bajnai Gordontól, hiszen a korábbi állításokkal ellentétben nem voltak csontvázak a szekrényekben.

A Jobbik ugyancsak emlegette a két volt szocialista miniszterelnököt, állításuk alapján viszont azért kellene bocsánatot kérni az emberektől mert Gyurcsány és Bajnai még mindig szabadlábon van. Vona Gábor zseniálisnak minősítette, ahogyan a Fidesz a szavakkal trükközik. Órvta a kormányoldalt attól, hogy középre pályázzon. Mint mondta: az elmúlt időszakban Kupa Mihály és Dávid Ibolya akart a centrumban parkolni. Kritizálta, hogy az elmúlt 56 napban leginkább a kormányoldal hatalmi bázisának szélesítése folyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik