Belföld

Részletes vizsgálat alá vonnak több alapítványt

A szociális államtitkár kiemelte az üdüléssel foglalkozó szervezetet, ahol az ATV-nek nyújtott 1 milliárdos juttatást is megnéznék.

A kormány keddi ülésén úgy döntött, hatvankét alapítvány tevékenységét vizsgálja át, és azok további működésére javaslatot tesz le – mondta Soltész Miklós, a szociális, család- és ifjúságügyi államtitkár szerdán a Parlamentben újságíróknak.

Az alapítványok közül példaként emelte ki a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt (MNÜA); mint mondta, működését felül fogja vizsgálni a kormány. Például a vizsgálatnak arra is ki kell terjednie, az MNÜA miért gondolta azt, hogy négymilliárd forintért egy külön televíziót kell létrehoznia közpénzből, illetve megnézik azt is, miért adott az ATV-nek egymilliárd foint közpénzt 2009-ben.

Hozzátette: szeptember 30-ig letesznek egy javaslatot a kormány részére, mely azt mutatja, hogyan tudja az üdülési csekk a magyar turizmust, a családokat szolgálni. Kiemelte: az üdülési csekkre mindenképpen szükség van, és a kormány fenn is kívánja azt tartani, lehetőleg a rá vonatkozó adó megszüntetésével. A KDNP bővítené a csekk elfogadóhelyeinek körét.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt az eddigi helyettes vezeti szeptember 30-ig; mint emlékeztetett rá, az MNÜA elnöke, Karácsony Mihály lemondott. A kormány a szakszervezetek együttműködésére továbbra is számít – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik