Belföld

Orbán mellé állt az MSZP belső ellenzéke

Átállt a kormány oldalára az MSZP egy része. A pártvezetés még nem reagált.

Az IMF-fel és az EU-val vívott küzdelemben az egész nemzetnek egy emberként kell kiállni a kormány törekvései mellett – tudatta az MSZP Társadalompolitikai Tagozata. A tömörülés kiállt a kormány mellett, amiért nemet mondott a további megszorító intézkedésekre.

“A magyar nép nem azért vállalta 1989-90-ben a rendszerváltás minden megpróbáltatását, hogy a korábbi politikai alárendeltségből egy másik érdekszféra alárendelt, másodrangú állama legyen…” – írta Czöndör Gyula, a tagozat elnöke közleményében.

Czöndör Gyula “felháborítónak és végtelenül cinikusnak” tartja a kormány tárgyalópartnereinek viselkedését. A tagozat reméli, hogy “a kormány nem csak (sic!) ezt a csatát nyerte meg, hanem megnyeri a “háborút” is e pénzügyi körökkel szemben”.

Az MSZP Társadalompolitikai Tagozata reméli, hogy “az önkormányzati választások után sem történik semmi olyasmi, ami csalódást kelthetne az emberek körében és hiteltelenítené az összes közös erőfeszítést”.

A közlemény meglepő, mert az MSZP elnöke hétfőn a tárgyalások megszakítása kapcsán egyebek között arról beszélt, hogy kormánypárti politikusok 42 nap alatt kétszer döntötték be a forintot, vettek ki mintegy 150 milliárdot mindkét alkalommal a magyar költségvetésből.

A szocialista politikus azt javasolta, minél előbb álljon elő a kormány egy olyan tervvel, amely hozzájárul a forintárfolyam stabilitásának megteremtéséhez. Javasolta, hogy vonják vissza a pénzügyi és gazdasági tárgyú törvényeket, kezdjenek konzultációt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik