Belföld

MSZP: a “médiaalkotmány” nem felel meg az EU-elvárásoknak

Administrator
Administrator

2010. 07. 21. 12:31

A javaslat része a Fidesz "gátlástalan hatalmi törekvéseinek".
Korábban a témában:

A szocialisták vezérszónoka szerint a “médiaalkotmány” nem felel meg az uniós elvárásoknak, azt vissza kellene vonni. Mandur László nehezményezte, hogy a sajtóbizottságban a kisebbség véleményei nem fogalmazódhattak meg, az ellenzéknek elolvasni sem volt ideje a javaslatot.

Szerinte a törvényjavaslat is része annak a “gátlástalan hatalmi törekvésnek” is, amivel a Fidesz és a kormányfő független intézményeket és szférákat akar – törvény által – kizárólagos irányítás és ellenőrzés alá vonni.

Mandur László idézte a Washington Post hétfői szerkesztőségi cikkét, mely szerint a jövőben a “közmédia pártmédiává válna”, illetve az Európai Újságíró Szövetség véleményét, amely szerint a javaslat keretek közé szorítja a véleménynyilvánítás jogát és a szólás szabadságát is.

A szocialista képviselő szerint a hazai szakmai és érdekképviseleti szervezetek véleménye is hasonló a nemzetközi álláspontokhoz. Az MSZP azzal sem ért egyet, hogy a javaslat egyben rendezné az elektronikus, a nyomtatott sajtóra, valamint az internetre vonatkozó szabályokat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.