Belföld

Megorroltak Orbánékra a devizahitelesek

Nekik mindegy a pártszimpátia, a mindenkori kormánytól tetteket várnak.

Már a felelősen eladósodott devizahiteleseknek is fogy a türelmük, az instabil forintárfolyam miatt megemelkedett törlesztőrészletekért a mindenkori kormányt hibáztatják. Tapasztalatai alapján erről számolt be a Klubrádió reggeli műsorában a Banki Hitelkárosultak Egyesületének főtitkára.

Lénárd Mariann szerint sokan attól félnek, addig tétlenkedik a kormány, amíg be nem dőlnek, mert a hiteleseket védő intézkedésekre eddig hiába vártak. Az utóbbi időben egyre többen telefonálnak a Banki Hitelkárosultak Egyesületéhez már olyanok is, akik néhány hónapos csúszásban vannak. Sokan nem tudják, mi lesz akkor, ha nem tudják fizetni a részleteket – mondta Lénárd Mariann.

Szerinte a devizahitelesek elkésettnek tartják a bankadót, ráadásul nem érzik azt, hogy attól, ha a bank is adózik, ők könnyebben tudják fizetni a részleteket. Tehát az, hogy a kormány megadóztatja a bankokat, nem nyugtatja meg a hiteleseket – tette hozzá a főtitkár, aki elmondta, a hitelesek inkább átütemezési megoldásokat várnak a bankoktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik