Belföld

Hűvösre kerül-e a Főtáv vezérigazgatója?

A Népszabadság Online szerint Kovács Lajos gyanúsított.

A Hír Televízió hivatalosan nem megerősített információja szerint a BRFK gazdaságvédelmi osztályának nyomozói a Főtáv székházából vitték magukkal a vezérigazgatót. Egyelőre nem tudni, hogy Kovács Lajost milyen minőségben, gyanúsítottként vagy tanúként hallgatják ki a rendőrök. A rendőrség egyelőre nem reagált a hírre.

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló távhőszolgáltató egyik korábbi ügylete miatt a BRFK május végén rendelt el nyomozást hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen tettes ellen. A feljelentést egy magánszemély tette, aki szerint a Főtáv Zrt. jogsértően vett részt egy csepeli lakópark hűtő-fűtő rendszerének kiépítésében.

A HírTV Célpont című műsora tárta fel, hogy a lakóparkot kivitelező cég igazgatóságában és felügyelőbizottságában több, a fővárosi MSZP-hez közel álló személy is felbukkant. A kivitelező csúszásban volt, amikor a Főtáv a segítségére sietett, és elvégezte a munkát a fűtési rendszer kiépítésével eredetileg megbízott magáncég helyett.

A nol.hu – rendőrségi forrásra hivatkozó – információja szerint 180 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják, és egy csepeli lakópark távfűtési hálózatba való bekötésével kapcsolatban hallgatják ki Kovács Lajost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik