Belföld

Pontatlan az árvízi lajstrom, hiába várnak a segítségre

Több település lemaradt az életveszélyes ingatlanokat tartalmazó listáról.

Több település lemaradt arról a listáról, amely az árvíz miatt tönkrement, összedőlt vagy lakhatatlanná vált ingatlanokat tartalmazza, így a Borsod megyei Sajóecsegen, Boldván és Tolcsván is van olyan ház, amelynek újjáépítése, felújítása még várat magára.

Sajóecsegen hét ház csak azért nem dőlt még össze, mert aládúcolták valamennyit – közölte Rabi József független polgármester. Noha a kárfelméréskor jegyzőkönyvben rögzítették az ingatlanok állapotát, a település nem szerepel a listán, amely segítséget és forrást jelentene.

Boldva szintén lemaradt a listáról. Ott 16 ház lakhatatlan. Jelenleg ezek közül csak egyben nem laknak, a többibe ideiglenesen visszatértek – mondta Csabai Gyula. A független polgármester közölte, amint jelezték a Balügyminisztériumnak, hogy lemaradtak a listáról.

Tolcsván szombaton dőlt ki egy lakóház tűzfala. Az épületet korábban életveszélyessé nyilvánították, az jelenleg mégsem szerepel a listán, így a tulajdonos egyelőre nem részesülhet az állam által biztosított támogatásból sem. Vojnár László polgármester elmondta: az önkormányzatnak egy krajcárja sincs. Négy árvíz érintette a falut, de eddig semmilyen vis maior támogatást nem kaptak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik