Belföld

Gyanúsított lett egy szakszervezeti vezető

Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát egy internetes cikk miatt hallgatták ki.

A Budapesti Katonai Ügyészségen bujtogatás vétség kísérletével gyanúsították meg Szima Juditot, aki a gyanúsítás ellen panasszal élt – derül ki a kihallgatás jegyzőkönyvének másolatából. A főtitkár a szakszervezet honlapján “Tájékoztatás a Bajnai Gordon vezette kormányzat újabb rendőrellenes intézkedéseiről” címmel írt cikket.

A katonai ügyész szerint a gyanú alapja, hogy a cikket az interneten megismerhették a rendőrség tagjai, és az írás alkalmas az elöljáró, a szolgálati rend, illetve fegyelem elleni elégedetlenség szítására. Az ügyben már tartottak házkutatást a TMRSZ központjában. Olyan adatokat kerestek, amekyből kiderül, hogy az internetes cikkhez kik fértek hozzá, ahhoz kik írtak hozzászólásokat.

Szima Judit ártatlannak vallotta és kizárási indítványt tett az eljáró ügyész ellen, aki szerinte elfogult, ugyanis a legutóbbi házkutatáskor kényszerítő eszközt alkalmazott ellene. A főtitkár kizáratná a Budapesti Katonai Ügyészséget is, mert korábban az ügyészség vezetője ellen hivatali visszaélés miatt feljelentést tett, így az ügyészség elfogult lehet. Szima Judit kérte, hogy a szakszervezettől lefoglalt adattárat adják vissza, az eljárást pedig szüntessék meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik