Belföld

Csütörtökön folytatódik a Fidesz-KDNP frakcióülése

Általános értékeléssel folytatja munkáját a Fidesz-KDNP-frakció csütörtöki ülésén, szeptemberben pedig kihelyezett tanácskozást tartanak.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján – a képviselőcsoport ülése után – elmondta: szükség van egy általános értékelésre, így csütörtök délután folytatódik a frakcióülés, szeptember 9-10-én pedig kihelyezett tanácskozást tart majd a kormánypárti frakciószövetség.

A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője egy későbbi tájékoztatón az MTI kérdésére közölte, megvizsgálják, hogy a házszabály milyen lehetőséget biztosít arra, hogy minél hamarabb elfogadják a volt köztársasági elnökök és kormányfők juttatásairól szóló törvénymódosítást.

Az Országgyűlés 265 igen és 80 nem szavazattal elutasította a házszabálytól eltérést a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló törvény módosításáról. A házszabálytól eltérés, amihez négyötödös többségre lett volna szükség, lehetővé tette volna, hogy a törvényjavaslat zárószavazása már csütörtökön meglegyen.

A Ház azt azonban jóváhagyta, hogy sürgősséggel tárgyalják az előterjesztést.

Az ügy miatt Schmitt Pál házelnök rendkívüli házbizottsági ülést hívott össze hétfő délutánra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik