Belföld

A Fidesz kiáll a bankadó és Stumpf jelölése mellett

A párt frakcióvezetője szerint az MSZP az IMF oldalára állt a kispénzűekkel szemben.

A Fidesz-frakció hétfői ülésén határozottan állást foglalt a bankadó mellett – közölte a képviselőcsoport tanácskozása után Lázár János, aki azt mondta: “lesz bankadó 2010-ben, lesz 2011-ben is”. A frakcióvezető sajtótájékoztatóján közölte azt is, nem látnak lehetőséget arra, hogy “a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kéréseinek eleget téve” megsarcolják azokat embereket, “akiket az elmúlt nyolc év szocialista kormányzása gatyára vetkőztetett”.

Lázár János kifejtette: a frakcióülésen Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök tájékoztatást adott az IMF és az Európai Unió, valamint Magyarország közötti tárgyalásokról. Ezzel kapcsolatban a képviselőcsoport vitát folytatott le a helyzetről, és “teljesen egyértelművé vált”, hogy az MSZP az IMF oldalára állt a nyugdíjasokkal, a családosokkal és a kispénzűekkel szemben – mondta.

A Fidesz-frakció egyhangúlag támogatta ülésén Kövér László házelnökké, valamint Stumpf István és Bihari Mihály alkotmánybíróvá választását is – tájékoztatott Lázár János.

Kérdésre közölte, Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök álláspontja szerint – “ami egybeesik a frakcióéval” – Stumpf István minden törvényi feltételnek megfelel. Az Országgyűlés csütörtökön dönt az említett tisztségekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik