Belföld

„Több sebből vérzik” a Magyar Bankszövetség főtitkárának kijelentése

Nem felel meg a valóságnak a pénzintézetek vezetőinek azon állítása, hogy az általuk irányított bankokat nem segítette meg a magyar állam.

Nem állja meg a helyét a Magyar Nemzet szakértői szerint a bankok azon állítása, hogy a magyar állam nem segítette ki a pénzintézeteket, ezért a rájuk kivetett különadó igazságtalan.

Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára a napokban a Duna Televízióban azt nyilatkozta, hogy bankadót olyan európai országokban vezetnének be, ahol az államnak jelentős összegekkel kellett kisegítenie a bankokat a válság kitörésekor. – Magyarországon ilyen segítségre nem volt szükség – jegyezte meg Nyers. Hozzátette: a hazai és a külföldi bankadótervek között öt-tizenötszörös a különbség, a magyarországi bankszektor kárára.

Szakértők szerint azonban az elmúlt évtizedek banki konszolidációja a sokszorosába került annak a százhúszmilliárd forintnak, mint amennyit most a hitelintézetektől követel az állam. Néhány év alatt többszörösen megtérültek a pénzintézetek befektetései.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik