Belföld

Hálátlansággal vádolja a Fideszt a VDSzSz alelnöke

A sztrájkot szervező érdekvédő szerint a Fidesz korábban többször megkereste őket.

Rosszulesett a korábban vasúti sztrájkszervezőként megismert szakszervezeti vezetőnek, hogy a kormány fizetési plafont vezetne be. Bárány Balázs – aki a hírek szerint másfél millió forintnál többet keres – áll a vizsgálat elé, de bántja, hogy épp a Fidesz képviselője veti fel a kérdést.

Az érdekvédő szerint az elmúlt években szakszervezetük “meglehetősen sokat tett azért, hogy ez a változás ebben a társadalomban létrejöhessen.” Bárány a közrádióban a korábbi sztrájkokra utalva azt is nehezményezte, hogy a Fidesz az ügyben előzetesen nem tárgyalt velük.

„A kormányzópárt, korábban, amikor még nem volt kormányzópárt, számtalanszor tudott minket megkeresni, most arra nem hajlandó, hogy szóba álljon velünk egy ilyen konfliktus okán” – mondta a VDSzSz alelnöke, aki szerint viszonyítás kérdése, hogy keresetük sok vagy kevés.

Az MSZOSZ elnöke szerint sok, a szakszervezeti vezetők fizetéséhez képest kirívó. Pataky Péter, a legnagyobb tömörülés vezetője a Krónikának elárulta: ő a MÁV-os érdekképviseleti vezetők fizetésének felét viszi haza havonta, sokan pedig ingyen dolgoznak.

Ugyanakkor a Fidesz tegnapi bejelentését Pataky úgy értelmezi: a kormány a szakszervezetek ellen szeretné fordítani a közvéleményt. Az MSZOSZ elnöke szerint a Fidesznek nem tetszik, hogy a szakszervezetek az utóbbi időben több kormányzati intézkedés ellen tiltakoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik