Belföld

Hazugság Budai kijelentése Gyurcsány szerint

A volt kormányfő ragaszkodik korábbi vallomásához a Sukoró-ügyben.

A volt miniszterelnök titkárságának közlése szerint Gyurcsány Ferenc sem formálisan, sem informálisan nem vett és nem is vehetett részt a vagyonkezelő döntéseiben, konkrét ingatlancserékről soha senkivel nem tárgyalt, ilyeneket nem támogatott és ilyen utasítást sem adott; minden ezzel ellentétes állítás – így Budai Gyula kijelentése is – hazugság.

A korábbi miniszterelnök titkársága arra reagálva közölte ezt az MTI-vel, hogy Budai Gyula miniszterelnöki megbízott iratokat adott át szerdán a Központi Nyomozó Főügyészségnek, amelyek szerinte azt “erősítik”, hogy a sukorói ingatlancsere ügyében nem lehet megkerülni Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felelősségét.

Gyurcsány Ferenc titkárságának szerdai közleménye emlékeztetett arra: a volt kormányfő a sukorói ügyben tett, nyilvánosságra is hozott tanúvallomásában már elmondta, hogy a befektetőkkel – több kormányzati vezető és szakértő jelenlétében – egyetlen, a tervezett beruházás általános kereteit, célját, szerkezetét ismertető, tájékoztató jellegű megbeszélésen vett részt. A projekttel később egyetlen részletkérdésben sem foglalkozott, mivel az nem tartozott sem a miniszterelnök, sem a kormány hatáskörébe – szögezi le a dokumentum.

A közlemény szerint Gyurcsány Ferenc büszke arra, hogy “a Fidesz korábbi és jelenlegi kormányfőjétől eltérően” soha semmilyen megalapozott gyanú nem vetődhetett rá, hogy a miniszterelnöki hatalmat és befolyást személyes és családi vagyongyarapodásban használta volna fel. “És nem csak azért, mert nem volt rá szüksége, hanem azért sem, mert az ő erkölcsei ezt nem engednék meg” – áll a dokumentumban, amely azzal zárul: a volt kormányfő mindenkit biztosíthat arról, hogy “a Fidesz által kreált mocskos politikai vádakkal szemben meg tudja védeni magát, és ártatlanságát bizonyítani fogja”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik